Съдят балчиклия за поредно шофиране без книжка

Районен съд – Балчик е насрочил за петък наказателно дело срещу 33-годишния Н. Н. Й. от гр. Балчик.

Съдят балчиклия за поредно шофиране без книжка
Районна прокуратура – гр. Балчик е предявила срещу него наказателно постановление, с което предлага да бъде признат за виновен в това, че на 25.08.2012 г. и на 12.09.2012 г. в гр. Балчик е управлявал лек автомобил „Нисан” в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление за управление на МПС без съответното свидетелство.
 
Държавното обвинение иска той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред с глоба.

Прокурорът аргументира предложението с чистото съдебно минало на Н. Й. и с обстоятелството, че с деянието му не са причинени материални щети.

Според събраните в досъдебното производство доказателства 33-годишният балчиклия не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. За шофиране без него той вече е бил наказан по административен ред с наказателно постановление на Началника на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – гр. Добрич, от 12.07.2011 г. При проверка на 25.08.2012 г. служители на Районно управление „полиция” – гр. Балчик установили, че той шофира автомобил „Нисан” в гр. Балчик. На 12.09.2012 г. управлявайки същото моторно превозно средство в града, той загубил контрол върху него и допуснал пътно-транспортно произшествие, при което се самонаранил и нанесъл щети по колата. Взетата му кръвна проба показала наличие на алкохол в кръвта му 1,12 промила.

В досъдебното производство Н. Й. се е признал за виновен.