500 лева събра БЧК - Добрич за топъл обяд на нуждаещи се деца

Приключи Националната благотворителна Коледна кампания на Български Червен кръст и търговската верига „Кауфланд” на територията на град Добрич

500 лева събра БЧК - Добрич за топъл обяд на нуждаещи се деца
Тя стартира на 26 ноември 2012 г., като за целта в хипермаркет „Кауфланд” беше поставена фондонабирателна каса, в която клиентите на магазина имаха възможност да даряват парични средства за осигуряване на „Топъл обяд” за деца в неравностойно положение, съобщават от милосърдната организация.

Комисия от 6 души – служители от БЧК и „Кауфланд” преброиха събраните средства в размер на 504.22 лв. и се подписаха в констативен протокол.

Парите ще бъдат използвани по програма „Топъл обяд”, по която БЧК предоставя безплатна храна на деца в неравностойно социално положение по време на учебната година. Програмата в Добрич стартира на 3-ти декември 2012 г., като на 30 деца от Центъра за обществена подкрепа към БЧК във всеки учебен ден се осигурява топъл обяд – супа, основно ястие и десерт. Продължителността на програмата е до 28.02.2013 г.

Благодарение на набраните средства от гражданите на Добрич,  от фондонабирателните кампании във веригата „Кауфланд” и Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, сe осигурява безплатен обяд в най-тежките зимни месеци.  Целта е да се подпомогне нормалното физическо развитие на децата, както и да се съдейства за намаляване на заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене. Практиката показва, че за някои особено нуждаещи се деца, осигуряването на храна е сериозен стимул за редовно посещение на учебните занятия. 

Областният съвет на Български Червен кръст - Добрич изказва благодарност на всички граждани дарили за децата в неравностойно положение и на партньорите си от магазин „Кауфланд” за поредната успешна кампания, и им желае здраве, и успехи.