Зоопаркът става общинско предприятие

Това предложение внася на сесията на ОбС Добрич утре кметът Детелина Николова

Зоопаркът става общинско предприятие
Центърът за защита на природата и животните в град Добрич е  лицензирана зоологическа градина.

Предвид разрастването му с изградените през 2012 г. нови съоръжения и с нови животни - мечки, фламинго и с цел постигане на по–добра оперативност, финансово-счетоводна дейност, ефективност и икономичност в работата, предложението е да бъде трансформирано в общинско предприятие със същото наименование „Център за защита на природата и животните”.

Със създаването на предприятието се цели постигане на по–добра оперативност, ефективност и икономичност в работата, повишаване качеството на извършваните услуги, реализиране на повече приходи, по-добър контрол при организацията на дейността, съобразена с изискванията на Закона за биологичното разнообразие и  Наредбата за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни.

В тази връзка ще бъде приет и правилник за работа, с който се определя предмета на дейност,  регламентират се основни правила за структурата, числения състав, правата и задълженията на директора, организацията и контрола на отчетността.