Облачно и ветровито

През нощта превалявания от сняг ще има главно в източната половина от страната, по-значителни в централната част на Предбалкана и в Североизточна България. Там вятърът ще е умерен до силен от запад и ще има условия и за навявания.

Облачно и ветровито
След полунощ над западната част от страната ще е без валежи. В източните райони валежите ще спират в сутрешните часове, съобщиха от НИМХ при БАН.

Утре облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България до силен вятър от запад, северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минимални температури между минус 5° и 0°, максимални между 1° и 6°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за декември.
Силният северозападен вятър в планините през деня постепенно ще отслабне. Облачността ще е променлива, често значителна. Почти без валеж. Студено с максимална температура на 1200 метра - около минус 2°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, преваляванията ще спират. Ще бъде ветровито. Максимални температури - до 4°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.