Над 20 „фотомодели” проституирали в бандата на Чолата

Спецпрокуратурата повдигна обвинения срещу тримата участници в разбитата вчера банда, създадена с цел набиране и склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация.

Над 20 „фотомодели” проституирали в бандата на Чолата

Според обвинението Росен Чолов-Чолата, съпруг на модела Ирена Милянкова, е главатар на бандата.


 

Срещу него и останалите двама - Ралица Любенова и Пламен Кирилов, са повдигнати обвинения по чл. 321 за участие в организирана престъпна група и по чл. 159 от НК - който набира, транспортира, укрива или приема отделни лица или групи от хора с цел да бъдат използвани за развратни действия, за принудителен труд, за отнемане на телесни органи или за да бъдат държани в принудително подчинение независимо от съгласието им.

 

Наказанието по това обвинение е затвор от една до осем години и глоба до осем хиляди лева.

 

Според събраните до момента доказателства те са набирали момичета за манекенки и фотомодели, след което са ги уговаряли и склонявали да предлагат сексуални услуги на платежоспособни клиенти срещу високо заплащане - между 800 и 1000 лв. на вечер.

 

Половината от парите са оставали за компаньонката, а другата половина - за престъпната група.

 

Досега са установени близо 20 момичета, ангажирани в престъпната схема. Част от тях са непълнолетни. Те са обслужвали предимно клиенти в София, били са предоставяни на клиенти и в хотели, ловни хижи и частни домове в провинцията.

 

Тримата са задържани за 72 часа. Предстои Спецсъдът да поиска налагане на постоянна мярка „Задържане под стража".