Тихомир Михайлов демонстрира уменията си пред президента на Малта (+видео)

Добричлията, който е четвърти в света от последния шампионат на планетата за бармани, впечатли и президента на Малта.

Тихомир Михайлов демонстрира уменията си пред президента на Малта (+видео)

В началото на октомври Тихомир Михайлов постигна огромен успех на световното първенството в Китай. Скоро след това той започна работа като барман в Малта.


 

В хотел "Кавалери" в островната държава през тази седмица бе организирана демонстрация на уменията на един от най-добрите бармани в света специално за Джордж Абела - президент на Малта. В продължание на 15 минути той се наслади на способностите на добричлията да приготвя прекрасни коктейли по атрактивен начин. След края на шоуто президентът поздрави Тихомир за показаното и му сподели, че за първи път гледа подобно шоу и е много впечатлен, а също, че е бил в България - София и Варна, харесва много родното Черноморие и планина Витоша.

 

През следващата седмица хотел "Кавалери" и президентът на Малта организират съвместно състезание за бармани. Начело на журито ще бъде Тихомир Михайлов. Събитието ще бъде с благотворителна цел. Хотелът е изключително активен в подобни инициативи и затова президентът му гостува. Само в рамките на 5 дни например с благотворителни акции в хотела са събрани 20 000 евро, които са дарени на нуждаещи се от подкрепа деца.

 

Докато е в Малта Тихомир Михайлов продължава активно и тренировките за следващите големи състезания, които му предстоят.  Първото е през април - националният шампионат на България. Целта пред добричлията е отново първото място, което ще му осигури класиране за Световното първенство за бармани 2013. Домакин на състезанието догодина ще бъде Прага. Амбициите на Тихомир са да си тръгне с медал от чешката столица.

 

Припомняме, че добричлията е петкратен шампион на България на флеър - през 2007, 2009, 2010, 2011 и 2012 година. Той има 5 участия на световни първенства за бармани, като през последните 2 постигна отлично класиране - девето място в Полша преди години и четвърто в Китай преди малко повече от месец.