Осъдиха варненка без книжка, хваната да шофира в Кранево

Наказание пробация с две пробационни мерки за срок от 3 години ще изпълнява 32-годишната С. К. Й. от гр. Варна, след като Районен съд – Балчик одобри сключеното между нея и Районната прокуратура споразумение за решаване на делото й в досъдебното производство.

Осъдиха варненка без книжка, хваната да шофира в Кранево
В продължение на 3 години тя ще полага 2 пъти седмично подпис по регистрация по настоящ адрес и ще посещава периодични срещи с пробационен служител за същия период. Съдът групира наложеното й със споразумението наказание по влязла в сила на 28.03.2012 г. присъда на Районен съд – Варна. Тя е осъдена на наказание пробация с двете задължителни пробационни мерки за срок от 2 години. Районен съд – Балчик, определи С. И. да изпълнява най-тежкото от двете наказания – двете пробационни мерки за срок от 3 години.

Със споразумението тя се признава за виновна в това, че на 04.11.2011 г. около 23 ч. по улица в с. Кранево е управлявала лек автомобил "Рено туинго", без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от наказването й по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 25.02.2011 г. на Началника на Второ РУП – Варна за същото деяние.

По делото е установено, че след като била спряна за проверка от автопатрул на РУП – Албена подсъдимата не представила свидетелство за управление на моторно превозно средство, а само документите на автомобила. Служителите на реда установили, че тя не притежава необходимото свидетелство за управление и й съставили Акт за допуснато нарушение на Закона за движение по пътищата. Справка от сектор „Пътна полиция” на ОД на МВР – Варна, показала, че С. Й. не е правоспособен водач. С Наказателно постановление на Началника на Второ РУП към ОД на МВР – Варна, влязло в сила на 25.02.2011 г., тя е била санкционирана за същото деяние и й било наложено административно наказание - глоба в размер на 300 лв. Установено било, че тя е извършила настоящото деяние в едногодишния срок от наказването й по административен ред.

С. Й. има средно образование, безработна е, семейна, осъждана е.