Мамят ли ни при зареждане с гориво на бензиностанциите

Измами на дребно и едро с горивата по бензиностанциите са открили потърпевши клиенти. Пред бТВ един от тях разказва как отишъл да зареди колата си в една от големите столични бензиностанции и понеже нямало кой, сам взел да зарежда.По невнимание обаче част от горивото изтича встрани и изгаря ръката му. На термометъра на колата показваше 10-12 градуса, но горивото съвсем осезаемо беше доста по-топло, твърди потърпевшият.

Мамят ли ни при зареждане с гориво на бензиностанциите
Според него за такава температура е необходима външна намеса, това се вижда и от представената от управителя на обекта справка, че температурата на горивото е 27 градуса.
 
Това ни ощетява в пробег километри, смята клиентът на бензиностанцията. Според него при вместимост на резервоара от 58 литра, той е заредил едва 50 литра. Предизвиканата от случая проверка на Агенцията по метрология и технически надзор не откри уреди за подгряване на горивото на въпросната бензиностанция.
 
Експертите са изчислили, че подобно подгряване на горивото няма да донесе сериозни печалби за бензиностанцията - на 10 000 литра се получавали 7 литра отгоре. Това едва ли е рентабилно да се прави масово, смятат експертите.

Според тях процентът на некачествените горива у нас е нисък-около 3% от всички, които се продават на дребно. Най-голяма възможност да попаднеш на тях са малките бензиностанции, които понякога се изкушават да зареждат по-евтини, но по-некачествени горива, смятат те.