Откриха трети труп и куче в изгорялата къща в Созопол

Търсят пироман, специализирал се да пали къщи – паметници на културата

Откриха трети труп и куче в изгорялата къща в Созопол
Този следобед бе открит трупът на третата жертва от адския пожар, който унищожи изцяло къща в Созопол. Освен трите тела, бе намерено и изгоряло кучето на фамилията. Огледът на опожарената къща вече приключи. Освен по версията за умишлен палеж полицията работи и по друга - за късо съединение. На първия етаж не е имало електрически уреди, защото е бил необитаем.

До този момент не са открити следи от запалителни вещества. Резултатите от експертизите ще бъдат обявени в понеделник. Работи се и по друга версия – пожарите да са дело на пироман, който по неизвестна засега причина пали къщи – паметници на културата в градчето. Само за този месец в Созопол са горели вече шест старинни къщи.
 
На тримата загинали при пожара в Созопол ще бъде направен ДНК анализ. От детето на загиналата Диана вече е взет генетичен материал. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас. Продължава издирването на третия труп. Той е заседнал на много трудно за достигане място, затрупано от падналия таван и с риск да пропадне всеки момент. 

Изгорялата къща е застрахована за 520 хил. лв. По този повод шефът на радио "Дарик" Радосвет Радев коментира, че на нейно място няма да прави офис, нито чалга заведение, а ще я възстанови, каквато е била.