Облачно, но тихо и без дъжд

Днес в източните райони ще продължи да духа умерен вятър от север-североизток, но и там до вечерта ще отслабне.

Облачно, но тихо и без дъжд
Облачността ще е предимно значителна, почти без валежи, а по-късно от север ще започне да намалява. Минимални температури сутринта между 2° и 7°, максимални за деня между 6° и 11°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, все още на места по южното крайбрежие със слаби превалявания. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Температурите по крайбрежието ще са 8-10°. Вълнението на морето ще е слабо, до около 2-3 бала, по южното крайбрежие умерено.

И над планините ще бъде все още облачно, почти без валежи. Видимостта ще бъде намалена. Вятърът преди пладне ще е умерен от изток, по-късно през деня от югоизток, юг, вече отслабнал. Дневна температура на 1200 м.н.в около 1°, на 2000м около -4°.

В петък и събота ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините ще е мъгливо или с ниска облачност. Повече слънце ще има в часовете около и след обяд. Сутрин ще е студено, дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще са между 10° и 15°.

В неделя ще има разкъсана облачност, значителна в западната част на Дунавската равнина и в източните райони, където са възможни изолирани краткотрайни превалявания.