Изложба от пленер Салманово отваря врати в добричката галерия

На 16 ноември /петък/ 2012 г. от 17.30 ч. в Художествена галерия – Добрич се открива изложба „Пленер Салманово 2012 г.” Творбите са резултат от проведения през месец август пленер в шуменското село Салманово.

Изложба от пленер Салманово отваря врати в добричката галерия
Пленерът е осъществен с финансовата подкрепа на Община Шумен и преди Добрич, през месец октомври, изложбата е открита в художествена галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен. През този месец в града се провежда ежегодният Карнавал на плодородието и тези празнични дни се свързват с кандидатурата на град Шумен за европейска столица на културата през 2019 г.

12 са художниците, които участват в пленера – Пламен Петков, Мариана Петкова, Ралица Цонева, Веселина Атанасова, Светлана Чифлигарова от Шумен, Елисавета Качулева, Стелиян Стоянов и Кристина Якимова от Добрич, Дона Стоянова – Добрич/София и Ирина Василева – от София, Теодора Лазарова – от Пловдив и Рамона Димова – от Преслав.

В изложбата в Добрич художниците се представят с рисунки, колажи, живописни картини – някои от тях са работени по време на пленера, а други – в ателиетата по-късно, пресъздаващи впечатления и атмосферата от творческата среща в с. Салманово.

На откриването ще присъстват гости от Община Шумен, Художествена галерия „Елена Карамихайлова”  – Шумен, художници, участващи в изложбата.