Съдят балчиклия, обрал кафеавтомат

Районен съд – Балчик ще разгледа на 5 ноември наказателно дело срещу 24-годишния Ив. Кр. Ив. от град Балчик.

Съдят балчиклия, обрал кафеавтомат
Районна прокуратура – Балчик е повдигнала срещу него обвинение за това, че на 23 срещу 24 април 2012 г. в с. Рогачево, след изкъртване на монетник от кафе машина, поставена пред магазин за хранителни стоки е отнел 60 лв. на монети. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Държавното обвинение посочва в обвинителния акт, че в началото на април подсъдимият е започнал работа като готвач в заведение в с. Рогачево. Той си наел квартира в селото в близост до търговския обект с кафе машината.

Вечерта на 23 срещу 24 април 2012 г. подсъдимият бил заедно с приятели в квартирата си в с. Рогачево и употребили алкохол. Около 3 часа той излязъл навън да се разходи и отишъл да си вземе кафе от поставената пред входа на магазина машина. Бръкнал през отвора, от където излизат напитките с кафе, и изкъртил монетника. Взел монетите, които били на обща стойност 60 лв., а монетника изхвърлил. След това се прибрал в квартирата при компанията. Приятелите му не разбрали какво е извършил.

24-годишният е осъществил това деяние в условията на опасен рецидив, тъй като е сторено в 5-годишния срок от изтърпяването на други две наказания по присъди за кражби. През 2007 г. той е бил осъден на условно лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3 години изпитателен срок, а през 2011 г. му е било наложено наказание 3 месеца лишаване от свобода при строг режим.

Ив. Ив. има основно образование, безработен е, не е семеен, осъждан е.