Идва студ, валежите продължават

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него в страната ще нахлуе студен въздух.

Идва студ, валежите продължават

Температурите ще се понижат, особено в Северна и по високите полета на Западна България, където максималните ще са едва 7°-11°. В останалата част от страната дневните температури също ще се понижат спрямо днешните и ще са между 12° и 16°. Минимални температури - между 3° и 8°.


 

Валежите ще продължат, през предстоящата нощ в Източна България ще са все още значителни, съобщиха от НИМХ при БАН.

 

Утре (вторник) от запад дъждът ще спира, облачността над западните райони още преди обяд ще се разкъсва и намалява. Облачно ще се задържи почти през целия ден над Източна България, но до вечерта и там валежите ще спрат, облачността също ще намалее.


Атмосферното налягане ще се повишава.

По Черноморието през нощта ще има значителни валежи, които утре през деня постепенно ще отслабнат, а до вечерта навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса. През нощта вятърът ще е временно от север, утре - вече от северозапад - умерен и силен; с него температурите, спрямо днес, ще се понижат значително. Максималните ще са от 9°-10° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето от 1 до 3 бала.