По-солен излиза влакът от 1 януари; Кола на НСО удари джипа на Бойко Борисов; Фризьорите със звезди

100 лв. глоба за пътник без билет във влака, пишат още по една от водещите теми днес неделните издания

По-солен излиза влакът от 1 януари; Кола на НСО удари джипа на Бойко Борисов; Фризьорите със звезди

24 часа


Асен спокоен за кокаина, бил невинен

Семейството на Асен Бербатов, брат на звездата на "Фулъм" Димитър Бербатов, се скри от медии и отказа коментари за намерената дрога в колата на снахата Димитринка.

В четвъртък вечерта антимафиоти спряха за проверка "Сеат" в района на КПП Дяково на главен път Е-79.

Колата карал 26-годишният благоевградчанин Николай Б. - Малкото хапче, до него на предната седалка бил Асен Бербатов. Както "24 часа" съобщи, в дунапрена на детското столче на задната седалка спецполицаите открили пакетчета с 20 г кокаин. Тест показал, че шофьорът е дрогиран, а Асен бил чист.

 

24 часа

По-солен излиза влакът от 1 януари

БДЖ вдига цената на билетите от 1 януари. Освен това броят на безплатните карти ще бъде сериозно орязан, съобщиха за bTV от компанията.

Поскъпването ще бъде с до 10%. Най-сериозно то ще е при пътническите влакове. По-солено ще ни струва и билетът за бързия влак, а пътят до морето ще се оскъпи с 2%.

 

Труд

Сандвичът на Жоро Милионера отива на експертиза

Остатъци от сандвич, открити в инкасоавтомобила, от който пловдивчанинът Георги Енев задигна 1 470 000 лева на 22 юни, отиват за ДНК експертиза. Тя е назначена, съобщи източник от прокуратурата за Дарик.

Целта е да се установи по категоричен начин, че именно охранителят, а не някой друг, е похапвал в колата.

Засега не са събрани доказателства Жоро Милионера да е действал със съучастник.

 

Труд

Кола на НСО удари джипа на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов претърпя лек пътен инцидент при посещението си в Благоевград вчера в късния следобед, съобщи БГНЕС. Борисов шофирал джипа си, когато бил ударен отзад от пилотната кола на НСО. На двата автомобила са нанесени леки материални щети.

Инцидентът станал на кръговото кръстовище на бул. "Иван Михайлов" на път за стадион "Христо Ботев".

 

Стандарт

Фризьорите със звезди

Фризьорските и козметичните салони ще имат звезди като хотелите. Оценката им ще зависи от квалификацията на коафьорите, маникюристките и служителите, които правят разкрасителните процедури. Това е едно от предложенията за закон за бюти бранша, който обсъждат организациите от сектора.

Всички служители, работещи в салони за красота, трябва да са вписани в единен регистър и задължително да имат образование по специалността. За това ще настояват от Асоциацията на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве.

 

Стандарт

По-евтин газ от ноември

България може да купува по-евтин газ от ноември. Следващия месец се очаква да бъде подписан нов договор с "Газпром", който да осигури по-ниски цени от договорените от 1 април. Това съобщи изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов пред "Дарик". Според него електроенергийната система е готова за зимата и няма да има режим на тока или проблеми с парното. "Проблемите на "Булгаргаз" идват от това, че тези, които ползват природен газ, не си плащат", допълни Андонов. По думите му дружеството няма да излезе на печалба до края на годината, но финансовото му състояние ще се подобри.

 

Монитор

100 лв. глоба за пътник без билет във влака

До 100 лв. глоба за гратисчия във влака се предвиждат в промените на Закона за железопътния транспорт, подготвени от Министерския съвет. Въвежда се нов чл. 131 а, според който пътник, който не представи валиден билет или откаже да плати за съответното разстояние, ще се наказва с глоба от 20 до 100 лв.

 

Монитор

Фалшиви антибиотици и аналгетици заловени в нета

Фалшиви аналгетици, антибиотици и противозачатъчни средства са били заловени при международната акция Pangea V. Хапчетата менте са били разпространявани предимно чрез интернет. Сред откритите фалшификати има и антидиабетични, диуретични, спазмолитици, приспивателни, козметични средства, хормони.

Българските антимафиоти и служителите на дирекция „Международно полицейско сътрудничество" също са взели участие в международна операция, насочена срещу незаконния внос, износ и разпространение на лекарства и нелицензирани лекарствени продукти по интернет Pangea V е била проведена в периода 25 септември - 2 октомври

 

Монитор

Братът на Бербатов крие кокаин в детско столче

Братът на Димитър Бербатов Асен беше заловен с 20 грама кокаин, скрит в детско столче в колата му. Роднината на футболната звезда е задържан в четвъртък вечерта след зрелищна гонка, започнала от Горна Диканя до Дяково по път Е-79. Антимафиоти се опитали да спрат семейния „Сеат Леон" на Асен, но колата отпрашила с мръсна газ. Край Дупница обаче тя била засечена и отбита от пътя. Зад волана се оказал приятелят на Асен - 26 годишният Николай Борисов от Благоевград. Първоначално двамата се правели, че нямат представа за какво са преследвани и за какво са били спрени. Полицията обаче претърсила колата, която била собственост на съпругата на Бербатов - Димитрина. На задната седалка имало детско столче - на едногодишния син на Асен, в дунапрена на което бил скрит пакетът с кокаина.

 

Сега

Регионът и безработицата може да определят минималната заплата

Финансовият министър Симеон Дянков предложи минималната работна заплата да се определя по региони според икономическото им развитие и безработицата. Предложението стана ясно вчера, въпреки че постановлението за увеличение на най-ниското възнаграждение от 290 на 310 лв. от 1 януари вече е готово и мина през комисията по доходи към тристранния съвет. Според Кодекса на труда работодателите нямат право да наемат работници под минималната заплата за страната.

 

Дума

Улицата ще изгони ГЕРБ с камъни

"Накрая улицата ще ги гони с камъни. Това ще стане, когато се вземат глупави решения. Този ден ще дойде". Това заяви членът на НС на БСП Татяна Дончева вчера. Управляват ни глупави и престъпни хора, категорична бе тя. Дончева разкритикува преразпределянето на собствеността в страната, извършвано от сегашното управление. Когато преразпределяте собственост, това означава, че много хора могат да загубят работата си, заяви бившата депутатка. Тя риторично попита каква икономика ще се развива в България. Според нея тази несигурност, когато никой не знае дали няма да бъде изхвърлен от котарашките поръчки, едва ли ще доведе до привличането на чужди инвеститори, както се надяват от ГЕРБ.

Истинските въпроси се подменят с фалшиви, за да се манипулира обществото, коментира социалистката. Та попита докога журналистите ще са медиатори на медийни манипулации и добави, че има смисъл в България да се занимаваме със сериозни неща.