Подмяна на 5, 3 километра водопровод започва утре

За това са се договрили на среща вчера ръководството на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Добрич с председателите на земеделските кооперации в Житница и Тянево, Община Добричка

Подмяна на  5, 3 километра водопровод започва утре

Довеждащите водопроводи за двете села са силно амортизирани, с нарушено уплътнение на връзките, което води до чести аварии, с което се нарушава нормалното водоснабдяване и предполага опасност от замърсяване на  питейната вода, съобщават от В и К.



Необходим е ремонт, който се състои в подмяна на водопроводи с обща дължина 5 300 метра, саниране и изпълнение на водопроводната система на водоем с вместимост  200 м³.


Управителят на водното дружество инж. Юлиян Иванов предложи земеделските кооперации да финансират част от ремонта. Председателите им поеха ангажимент да закупят  необходимите тръби,  фасонни  части,  спирателни  кранове  и  други  материали.


„Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Добрич поема ангажимента да направи изкопните работи – ръчно и механизирано, да положи и свърже водопроводите,  съгласно  техническите  изисквания.
Утре В и К - Добрич, започва изкопните работи за новите водопроводи.


Изпълнението на ремонта значително ще подобри водоснабдяването на двете села, ще намали загубите на вода  и  съответно разхода  на  ел.енергия, съобщават още от дружеството.