28-годишен ще търпи пробация, заради шофиране след употреба на алкохол

Наказание пробация ще търпи 28-годишния В. Ат. Янк. от Ген. Тошево, след като Районен съд – Балчик одобри сключеното между него и прокуратурата в Белия град, споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.

28-годишен ще търпи пробация, заради шофиране след употреба на алкохол

Със споразумението В. Янк. е признат за виновен в това, че на 15.09.2012 г. в курортен комплекс е управлявал лек автомобил „Ауди” с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно 1,83 промила, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест”.


 

На подсъдимия са наложени две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период от време. В. Янк. е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 6 месеца от датата на деянието.

 

Районен съд – Балчик, допусна делото да протече по този ред, след като подсъдимият заяви, че се признава за виновен, запознат е със съдържанието на споразумението, разбира последиците му на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал. Съдът прецени, че споразумението отговаря на Наказателно-процесуалния кодекс и не противоречи на закона и морала и го одобри.

 

Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.