От днес започва подмяна на 3,4 километра водопровод в шабленско

На работна среща между новия управител на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД -Добрич - Юлиян Иванов и кмета на Шабла - проф. Райна Бърдарева, относно най-критичните ВиК-участъци в общината, двете страни поеха ангажимент да подновят 3 398 метра водопроводна мрежа, съобщават от водното дружество.

От днес започва подмяна на 3,4 километра водопровод в шабленско

Днес започна подмяната на външен  довеждащ  водопровод  от резервоар  до  вътрешна мрежа в Захари Стояново, с дължина 950  метра.



Подмяна ще се извърши още на външен довеждащ водопровод от резервоар до вътрешна мрежа в Крапец, с дължина  1 448  метра и във Ваклино, с дължина 1 000 метра.


Водопроводните тръби и ВиК - материалите са осигурени от местната администрация и земеделски производители от общината.


Водното дружество е поело ангажимент да извърши изкопните дейности, полагане на водопроводните тръби, следене на времевия график и рационално оползотворяване на материалите. След приключване на рехабилитацията на трасетата, обектите ще бъдат предадени с подписан двустранен протокол.


Целта на подмяната на външните и вътрешни водопроводи в община Шабла е подобряване на водоснабдяването, намаляване загубите на вода и намаляване на разходите на ел.енергия.