Преглед на печата

Даваме сделката за АЕЦ "Белене" на ОЛАФ; България била само "платформа" на атентата

Преглед на печата
Труд
 
Даваме сделката за АЕЦ "Белене" на ОЛАФ

България дава сделката за АЕЦ "Белене" на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Това каза премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Според него разследването щяло да открие много нарушения, съобщава bTV. От ОЛАФ са заявили за bTV, че все още проверяват има ли постъпило подобно искане от София

Дума
 
България била само "платформа" на атентата

Терористичният акт на летище Сарафово изцяло е подготвен и планиран зад граница, а България била платформа за извършването на терористичния акт, заяви главният секретар на МВР в интервю за Националното радио. "България е също толкова сигурна държава, колкото е сигурно да отидеш на кино в САЩ, да се качиш на автобус в Лондон, да се качиш на влак в Испания."
След атентата в Сарафово и публикуването на фотороботите били получени хиляди сигнали в МВР, разказа Георгиев. Ние сме направили своите изводи. Полицаите на улицата изпълняват и други важни задачи, наред с охранителните мероприятия, които изпълняват стандартно. 100% от подадените сигнали са проверени, изчистени и отработени. Георгиев посочи още, че е имало сигнали, които са ги насочили в работата, но отказа да конкретизира.

Стандарт
 
Уорлик си тръгна разплакан

Аплодисменти, прегръдки със сълзи и без протокол. Така с няколко думи може да се опише прощалната пресконференция на посланика на САЩ Джеймс Уорлик, след която той отпътува от страната.

24 Часа
 
Блокират кръстовището на "Графа", пращат Фандъкова в Сибир

Протестиращи срещу новите правила за паркиране в центъра на София блокираха кръстовището на „Граф Игнатиев" и бул. „Васил Левски" малко след 19 часа. Няколко десетки души скандираха "Оставка" и "Мафия", както и "За да има мир, Фандъкова в Сибир". Гражданите носеха плакати, с които се обявяват срещу Синята зона. "Ще ви посиним зоните" е едно от посланията на плакатите.