Нагъл крадец първо пита ограбения добре ли работи моторният му трион

Районен съд – Балчик ще разгледа днес наказателно дело срещу 21-годишния В. Г. Ас. от село Оброчище. Срещу него е повдигнала обвинение за това, че на 30.12.2011 г. в село Оброчище е отнел моторен трион, марка "Гризли", на стойност 200 лв. от жител на село Соколово.

Нагъл крадец първо пита ограбения добре ли работи моторният му трион
Държавното обвинение посочва, че жителят на Соколово е бил в дома на тъста си в село Оброчище, за да му нареже дърва за огрев. Той си служел с моторен трион, марка „Гризли”. След обяд край него преминал В. Ас. и започнал да го разпитва за качествата на триона и чия собственост е. Пострадалият отговорил, че е негов и уточнил, че работи добре.
 
Подсъдимият продължил да наблюдава процеса на рязането.

Около 17 ч. свидетелят приключил работа и прибрал триона в складово помещение. Половин час по-късно той отишъл у съседи.

Възползвайки се от отсъствието му, В. Ас. влязъл в помещението, където видял, че се оставя моторния трион, взел го и напуснал имота. Тогава бил видян от 10-годишния син на свидетеля.

Около 18 ч. семейството установило кражбата и уведомили органите на реда. След сигнала полицейски служители посетили дома на В. Ас. и той признал извършеното. Предал моторния трион, който бил укрил в храсти в близост до дома на тъста на пострадалия, с намерението да го вземе като се стъмни.

В. Ас е осъждан през 2010 и 2011 г. за кражби. Той няма образование, не е семеен, не работи.