Съдят 21-годишен за две кражби и опит за трета

Утре Районен съд – Балчик е насрочил за разглеждане наказателно дело срещу 21-годишния Из. Г. Ис. от Белия град.

Съдят 21-годишен за две кражби и опит за трета

Районна прокуратура е повдигнала срещу него обвинителен акт за три деяния, извършени в Балчик, при условията на продължавано престъпление и на повторност в немаловажен случай. На 19-ти февруари, от имот в града, той е отнел 2 медни лозарски пръскачки на стойност 90 лв., собственост на балчиклия. На 27-ми февруари е отнел телевизор, оценен на 90 лв., собственост на гражданка на Балчик. На 15-ти април, от трети имот, чрез счупване на прозорци, е направил опит да отнеме движими вещи, собственост на друг балчиклия. Деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.



В обвинителния акт е посочено, че предал медните помпи в пункт за вторични суровини срещу 40 лв., които изхарчил за храна. Опитал да продаде телевизора за 30 лв., но никой не го купил. След разобличаването му телевизорът е върнат на собственичката.


Вечерта на 14-ти април посетил свой познат в квартирата му и се почерпили. Когато си тръгнал бил пиян и не помни как се озовал в дома на хазаина. Прокуратурата уточнява, че той е счупил стъклото на прозорец на втория етаж на къщата. Започнал да рови, за да открадне нещо. Бръкнал в един кашон и се порязал на електрическа скара. Забърсал кръвта си на бял парцал, който бил в близост до кашона. После слязъл на първия етаж, но се объркал, и за да излезе навън, счупил друг прозорец. Така не взел нищо.


Подсъдимият има начално образование, безработен е, не е семеен, осъждан е.