ОбС Тервел заседава утре

На 12 септември ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет в Тервел

ОбС Тервел заседава утре

Съветниците ще разгледат предложения за актуализиране на няколко общински наредби:  за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет, за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, за определяне на размера на местните данъци и за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.


 

Измененията на наредбите са свързани с промяната на структурата в общинската администрация, с промени в нормативната база в сферите, които касаят трите наредби, с необходимостта да се прецизират определени текстове в следствие на практики по прилагането им или препоръки на контролни органи. Не се предвиждат промени в размера на таксите, заплащани от гражданите.


 

Общинският съвет ще вземе решение по предложения за кандидатстване с три проекта към стратегията за местно развитие на МИГ Тервел-Крушари – прием 2012 г.


Очаква се местният парламент да промени начина на трайно ползване за части от няколко общински имота , които са отдадени под наем на земеделци като обработваеми земи, но представляват самозалесили се територии, непригодни за земеделски обработки. Състоянието им е установено от комисия, включваща и представители  на  Общинска служба „Земеделие”.