Барселона и Реал (Мадрид) направиха зрелищен мач с много голове за Суперкупата

Каталунците спечелиха с 3:2, груба грешка на Виктор Валдес съхрани надеждите на "белия балет"

Барселона и Реал (Мадрид) направиха зрелищен мач с много голове за Суперкупата
Барселона победи Реал (Мадрид) с 3:2 в първия мач за Суперкупата на Испания. Основен виновник шансовете на “белия балет” да са все още живи за реванша е вратарят на домакините Виктор Валдес, който сбърка детински за втория гол. Най-добър на терена бе Иниеста, асистирал за два от головете на Барса. Първото полувреме на препълнения “Камп Ноу” беше скучно и интересните положения пред двете врати бяха малко.

След почивката паднаха всичките голове в мача. В 55-ата минута трибуните бяха облени със студен душ. Месут Йозил центрира остро от корнер, а Кристиано Роналдо изпревари в борба във въздуха Серхио Бускетс и простреля безпомощния Валдес – 1:0 за Реал. Каталунците успяха веднага да отвърнат на удара с удар. Още при ответната атака Хавиер Масчерано изведе Педро Родригес отдясно, бързакът изпревари Коентрао, навлезе в пеналта и стреля коварно по диагонала през ръцете на Икер Касияс за 1:1. Момчетата на Тито Виланова установиха тотално надмощие и на няколко пъти Касияс трябваше да се намесва като последна преграда пред гола.

В 70-ата минута Иниеста задържа хитро топката, а нервният Серхио Рамос го спъна в пеналта и съдията Карлос Гомес побърза да посочи бялата точка. Лео Меси изпълни хладнокръвно прати дузпата и топката в десния ъгъл, а Касияс – в левия. Украшението на вълшебната вечер обаче тепърва предстоеше. В 78-ата минута Иниеста по виртуозен начин събра около себе си трима футболисти на Реал, финтира ги и изведе в коридор Шави. Халфът излезе очи в очи с Касияс и плъзна топката покрай него – 3:1 за Барселона!

Драмата настъпи в 85-ата минута. Първо магьосникът Иниеста даде поредния си гениален пас през защитата към Меси. Аржентинецът обаче би в тялото на Касияс от чиста позиция. Топката бе изчистена далеч напред в полето на домакините. Адриано я върна леко към Валдес, но стражът реши да се показва техника в пеналта. Дебнещият Ди Мария се пребори с него, отне му топката и я прати спокойно в празната врата за 3:2. Това беше и финалният акорд в тази футболна вечер на “Камп Ноу”. Втората среща, която ще реши и носителят на трофея, е на 29 август на "Сантяго Бернабеу".

Барселона – Реал (Мадрид) 3:2
0:1 Кристиано Роналдо (55), 1:1 Педро (56), 2:1 Лионел Меси (70-дузпа), 3:1 Шави (78), 3:2 Анхел ди Мария (85)