Петолъчката става кръгово кръстовище от днес

От 21 август кръстовище „Петолъчка” се преобразува в пълно кръгово. Правият участък в кръстовището се затваря.

Петолъчката става кръгово кръстовище от днес

Пътуващите Бургас-София и София-Бургас по главен път І-6 вече няма да имат предимство.
 
Водачите трябва да спазват правилата за движение при кръгово кръстовище.
 
От „Пътно управление” - Сливен са поставили обозначителни табели и знаци, указващи скоростта и приближаването на кръговото кръстовище. За осигуряване безопасността на движението на място има екипи на „Пътна полиция”. Водачите да спазват точно ограниченията и въведената организация с пътни знаци и маркировка.
 
Районът е известен с немалкия брой катастрофи, които стават в натоварената отсечка, както и със задръстванията, особено през летния сезон.
 
Само вчера на петоъгълното кръстовище бяха блъснати двама пешеходци, докато пресичали. 24-годишна жена от град Гоце Делчев и 33-годишен мъж от град София бяха ударени от лек автомобил „Ауди”, със софийска регистрация, докато пресичали главен път I-6, в посока север-юг. Пострадалите бяха откарани в МБАЛ-Сливен.
 
Жената е с фрактура на таза и травма на главата, мъжът е с фрактура на десен крайник, настанени са в реанимацията на болничното заведение.
 
След инцидента водачът на аудито е напуснал произшествието, но последствие се е предал в РУП-Ямбол. Кръвната проба на водача на лекия автомобил е отрицателна. По случая бе образувано досъдебно производство.