Цената за тон брашно в Добричка област се е увеличила

Най-вероятно до края на август няма да има масово поскъпване на хляба предвид голямата конкуренция

Цената за тон брашно в Добричка област се е увеличила

От началото на тази седмица цената за тон брашно се е увеличила в Добричка област. Това съобщи председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите Тошко Няголов, предаде радио “Фокус”.


 

Тон брашно за масов хляб вече се търгува за 740-750 лв. Цената на специалните брашна е 1100 лв. за тон. При първия вид брашно увеличението е с 50 лв., при специалните - с около 20-25 лв. От края на седмицата някои производители на хляб в областта са повишили цената и на хляба, но това все още не е масово, заяви Няголов.

 

Той допълни, че най-вероятно до края на август няма да има масово поскъпване на хляба в Добричко предвид голямата конкуренция. На лице са обаче всички предпоставки хлябът да поскъпне по-нататък – нови цени на тока, на брашната и горивата. Все още не могат да се дадат категорични прогнози от кога ще е масовото поскъпване на хляба и с колко, коментира Тошко Няголов.

 

По думите му, сегашната цена на хляба в Добричка област е изключително ниска (между 90 стотинки и 1 лв. за 700 грама масов хляб). Има индикации за намалена консумация на хляб в района, твърдят от бранша. Очаква се промяна и в цените на закуските, каза още Тошко Няголов.