Платен паркинг изникна пред малък плаж край Албена

Нов платен паркинг се появи пред малък плаж между Албена и Кранево. Мястото доскоро е било със свободен достъп, съобщава bTV.

Платен паркинг изникна пред малък плаж край Албена
След като е преместена табелата на КК Албена обаче, започват да се събират пари за паркинг, въпреки че инфраструктура няма. Концесионер на плажа е КК Албена. Той се намира в непосредствена близост до резерват "Балтата". До плажната ивица се стига по черен път.

"По принцип там нямат право да се движат автомобили", заяви представител на КК "Албена". "След завоя, който вече се изравнява успоредно да върви на плажа, влиза в концесионна територия, там е поставена бариера, с която да не се позволя да влизат коли, тъй като си позволяват да се качват вече и по дюните. Затова там сме ограничили достъпа", допълни Боян Атанасов.

Въпреки това коли има. Дори е оградена територия за паркиране. Наемателят обаче отрича да събира такса „паркинг".

"Не, няма такова нещо. Имаше такава идея. Но за момента няма такова нещо", заяви Левент Ризов. По думите му достъпът до плажа е свободен за всички.

"В началото на лятото имаше джип, който беше разбит и затова предприехме мерки да имаме охрана. Значи на доброволни начала собствениците на колите дават някакви пари на охраната, за да има по-особено внимание към колите им", смята наемателят на плажа.