Областният управител инициира възстановяване на филиала на Медицинския в Добрич

След проведена работна среща с ректора на Медицинския университет във Варна проф. Красимир Иванов и последващ разговор с управителя на МБАЛ Добрич д-р Мариян Ананиев, областният управител и екипа му стартират проучвателен процес за възможностите за разкриване на медицинско учебно заведение в Добрич, с оглед приемът на специалисти по здравни грижи да започне още тази есен

Областният управител инициира възстановяване на филиала на Медицинския в Добрич

Идеята е породена от необходимостта от кадри в здравеопазването, които да получат желаното образование „на място" и да се реализират в област Добрич.


 

Днес стартира анкетно проучване сред ученици, завършващи средно образование, за да се види нагласата и предпочитанието за съответни специалности, ще се проведат и разговори с болничните заведения в областта, информират от областната администрация.

    

Намерението е да се организира и подготви модерен тип обучение /включително и дистанционно/, като се използва базата на МБАЛ Добрич, допълнително оборудвана с нова техника. На ръководството на областната болница ще бъде поставена задача да се определи екип, който да работи в посока на търсене на донорска програма с оглед разширяване на дейността и финансиране.

 

Областният управител Желязко Желязков е поел ангажимент за подкрепа, както и съдействие от страна на народните представители от ГЕРБ - Добрич, и от министерство на здравеопазването.