Без спални вагони цяло лято

Новината, че министърът на транспорта Ивайло Московски ще издърпа първите 12 спални вагона, произведени в Турция за БДЖ, до България в близките дни, се оказа прекалено добра, за да е истина.

Без спални вагони цяло лято
Новината, че министърът на транспорта Ивайло Московски ще получи още в сряда 12 спални вагона, поръчани на турската компания TUVASAS, се оказа блъф.

Министърът наистина е на посещение в завода в Адапазаръ, но няма да получи, а само ще види излезлите от завода нови вагони.

Това научи BNews от пресцентъра на железниците, след като попита по кои линии ще возят новите вагони това лято. Припомняме, че БДЖ остана без спални вагони в средата на май, когато и последният отиде на ремонт.

А дълго чаканите нови вагони, чието производство беше забавено с два месеца по вина на турската страна, всъщност щели да пристигнат в България в края на юни.

А докато вагоните получат сертификат, за да бъдат пуснати по железния път, лятото ще се изтърколи. Ще минат най-силните месеци на сезона – юли и август.

Защото сертифицирането трае от един до четири месеца, обясниха от БДЖ.

По всичко изглежда, че БДЖ няма да предлагат това лято услугата „спален вагон“.

Най-оптимистичните прогнози на БДЖ са, че първите 12 спални вагони ще возят пътници към морето в средата на август или началото на септември.

Като знаем обаче как всичко у нас става тромаво и по най-сложния начин, вместо на лято, това може да стане на кукуво лято.