5 на матурата по английски дава стипендия за британско висше образование

Зрелостниците, с оценка над 5 от държавния зрелостен изпот по английски език, ще получат стипендия със стойност 1000 евро за първи семестър, която могат да използват за обучение в програмите на университет от Кардиф, Уелс, предлагащ британско образование в България

5 на матурата по английски дава стипендия за британско висше образование

От партноьрите на униеврситета в България – Висше училище "Международен колеж" допълват, че всеки следващ семестър, приетите с оценка от матурата ще могат да повишават стипендията си, в зависимост от резултатите, чиято сума ще достигне 2500 евро за година за обучение във Варна или Добрич.



Студентите започват обучението си на английски език по специалностите на британския университет във ВУМК в България, а след втората година, желаещите могат директно да продължат във Великобритания. Тези, които не желаят да продължават образованието си в Обединеното кралство, могат да го направят във ВУМК. Въпреки това, те отново завършват с бакалавърската диплома на един от най-големите британски университети, както и с бакалавърската диплома на ВУМК, споделят още от българското висше училище.