Удареното от камион дете е с опасност за живота

В 15.35 часа днес засилен по наклона покрай училище "Климент Охридски" камион пресече неуправляем булеврд Русия, прегази младо момче на колело, премина и през тротоара, където по чудо не удари пешеходци и се заби в дърветата в близост до кубинките в квартал Югоизток.

Удареното от камион дете е с опасност за живота

Камион, паркиран в горната част на улицата, свързваща бул. Русия и ул. Никола Петков, поради неизяснени причини тръгва на собствен ход в посока булеварда. В камиона се е намирал служител на фирмата, извършваща ремонтни дейности на улицата.


 

При потеглянето на ЗИЛ-а шофьорът П.Т. - на 37 години, от град Каварна, успява да настигне тежкотоварната машина и издърпва колегата си, който се е намирал в камиона М.Я. - 43 годишен, от с. Соколово. Последвалите опити на водача да овладее тежката машина са безуспешни и той също скача в движение от камиона.

 

Поради големия наклон на пътя, камионът пресича двете платна на булеварда, удря велосипедист с предната си лява част и се спира в дърво.

 

В следствие на инцидента в интензивното отделение на МБАЛ - Добрич са приети шофьорът на камиона и пострадалото дете.

 

Водачът на автомобила в следсвие на падането от камиона е със фрактури на крайници, счупен таз и множество натъртвания – без опасност за живота.

 

Велосипедистът Д.Б., на16 години, от град Добрич, е настанен в интензивното отделение на МБАЛ Добрич с тежки травми и с опасност за живота.

 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП гр. Добрич. Продължава работата по изясняване на фактическата обстановка, причинила тежкото пътно транспортно произшествие.

 

p6110002_600