Хванат с трева остава в ареста

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 29-годишния Дамян М. Р. от град Добрич мярка за неотклонение задържане под стража.

Хванат с трева остава в ареста
Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 2 юни е държал марихуана. Дамян бил спрян за проверка на автомобила му, но след като не представил лични документи бил отведен в Първо Районно управление Полиция – гр. Добрич за проверка. Там у него били намерени 2 пакетчета със зелена тревна маса.

На същата дата Районен съд – Добрич му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивната инстанция.

Дамян моли да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение „домашен арест”. Според адвоката му случаят е маловажен. Нямало данни, че подзащитният му разпространява наркотици, а той бил наркозависим. Защитникът смята, че не съществува опасност 29-годишният да се укрие или да извърши друго деяние.

Окръжна прокуратура – Добрич пледира мярката за неотклонение да бъде потвърдена. Прокурорът посочи, че Дамян е извършил престъплението месеци след последното му осъждане и в изпитателния срок по предходна присъда с условно наказание.

Дамян има средно образование, не е семеен, не работи, осъждан е два пъти.