Ден на блондинките

Ден на блондинките
31 май е празник на блондинките. От 2006 г. насам на този ден се чества Международният ден на блондинките.

97e05dad70994c317d9721a0c95c46b4_600 

 

Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс. В наши дни блондинките не са смятани за богини, но според много мъже те са най-красивата част от нежната половина на човечеството.

Блондинката е жена, чиито коси са руси (по рождение или по лично желание). В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието и на приписваните качества. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията и особено от Холивуд в средата на 20 век.

Русата коса у естествените блондинки се смята за белег за високо ниво на естроген. Това действа подсъзнателно привличащо за мъжете, тъй като означава повишена плодовитост. Блондинките, справедливо или не, се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (особено относно математическото мислене). Има множество вицове в повечето западни култури на тази тема, включително и на български.

През 2002 BBC публикува статия, в която се твърди, че хората с руси коси ще изчезнат до двеста години, тъй като русите коси са резултат от рецесивен ген. Подобни статии се появяват и в други медии, но това е мит, основан на неправилно разбиране на рецесивните гени. Тъй като често повтарящите мита се обосновават с "изследване на Световната здравна организация", СЗО публикува опровержение.

 

blonddddddddddddddddddddd_600 


Източник: КРОСС
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+