Хандбален маратон в зала "Русалка"

4 мача за ХК Добруджа за 2 дни - мъжете излизат за златните медали, юношите домакинстват на силен международен турнир.

Хандбален маратон в зала "Русалка"

Истински спортен празник ще бъдат следващите дни за любителите на хандбала в Добрич.


 

В събота и неделя, от 18.00 часа, мъжкият състав на ХК Добруджа приема Шумен в мачове от Супер финала в Националната хандбална лига. След срещите в Шумен резултатът в серията е равен - 1:1 победи, играе се до 3.

 

В отбора има настроение, тренираме пълноценно, готвим се за две победи в Добрич, но на този етап сме се концентрирали само върху първия мач, заяви старши треньорът на Добруджа Георги Андреев.

 

При два домакински успеха жълто-зелените за първи път в своята история ще спечелят титлата.

 

Съботния мач пропуска вратарят Иван Иванов - Змея, който е наказан за една среща, заради червен картон. Той ще бъде заместен от двама много опитни и качествени състезатели - Пламен Иванов и Явор Иванов.

 

Неделният мач, който може да донесе златните медали на добричлии, ще бъде бенефис на един от най-добрите хандбалисти в цялата история на ХК Добруджа - Светослав Божков.

 

С тази среща той ще сложи край на активната спортна кариера и ще се отдаде на треньорската професия.

 

Водените от него юноши на ХК Добруджа до 17-годишна възраст също ще изиграят два мача в дните на Супер финала. В зала "Русалка" в Добрич ще се проведе силен международен турнир. Той ще бъде открит утре (събота), от 15.00 часа с мач между юношите младша възраст на Добруджа и Констанца. В неделя от 14.00 часа добричлии ще играят с Бурса, а преди обяд ще се срещнат турския и румънския отбор.