Преглед на печата

МБМД: ГЕРБ - 30,5%, БСП - 18%, Меглена Кунева - 6,1%; 28 000 нови без работа за три месеца.

Преглед на печата
„Труд":

МБМД: ГЕРБ - 30,5%, БСП - 18%, Меглена Кунева - 6,1%

Партията на Меглена Кунева се явява като трета политическа сила. Ако вотът беше днес, за ГЕРБ биха гласували 30,5 на сто от анкетираните, за БСП - 18 процента, за формацията на Меглена Кунева - 6,1 на сто, за ДПС - 5,4 на сто, за СДС - 3,7 на сто, за ДСБ - 1,7 на сто, а за Атака - 1,3 на сто. Това показват данни от национално представително проучване на МБМД сред 1003 души, направено между 27 април и 1 май.
Решени да не гласуват са 19,4 процента от хората. На въпрос за политическите симпатии по скалата "ляво-дясно" най-много - 43 процента от хората, декларират, че са с центристки убеждения. 26 на сто се определят като десни, а 21 процента - като леви.

„24 Часа":

Проверка на "Пирогов" откри преразход на лекарства

Съвместна проверка на „Пирогов" извършват министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от министерството за „Фокус".
Проверката е разпоредена лично от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова и управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков.
"Проверката на "Пирогов" е по отношение на преразход на лекарства и средства по клиничните пътеки", съобщи по-късно министърът на здравеопазването Десислава Атанасова пред болницата.

„Дума":

28 000 нови без работа за три месеца

Почти 28 000 са новите безработни българи за последните три месеца, сочат предварителните данни на НСИ за наетите лица към края на март 2012 г. Заетите намаляват с 1,3% спрямо края на декември 2011 г. и достигат 2,1 милиона души.
Според националната статистика най-голям е спадът на наетите в администрацията, хотелиерството и ресторантьорството. В същото време са се увеличили хората, които работят в сферата на управлението на водите и отпадъците. Спрямо първите три месеца и на миналата година има спад на наетите българи - с 44 000 души, показват още данните на НСИ. В процентно изражение намалението на наетите е най-голямо в дейностите, свързани с недвижимите имоти - с 11,9%, и селското стопанство - с 5,6%.

„Стандарт":

Синът на Гришата прибирал сладките пари

Синът на Гриша Ганчев - Данаил, е човекът, прибирал сладките пари на касата в банката след всеки трансфер от доставките на захар. Това стана ясно, след като специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестимата задържани в операция "Карамел". Мозъкът на бандата за ДДС измами е бил един от близките на Ганчев хора - Милко Талев. Двамата се познавали от деца. В шоусредите Талев се слави като плейбой заради многото си любовни афери. 23-годишният Данаил е сред тримата изпълнителни директори на "Литекс комерс". Той и другите двама шефове - Милко Димитров и Камелия Мирчева, ще отговарят пред Темида като организирана престъпна група за данъчни престъпления.