Пласьори на херца остават зад решетките

Окръжен съд – Добрич задържа под стража двамата добричлии - 34-годишния Ради Ж. Оп. и 32-годишния Илиян Ив. Ил., които бяха заловени в началото на май с хероин

Пласьори на херца остават зад решетките

Ради е привлечен като обвиняем за това, че от 24-ти април до 2-ри май, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е придобил от неустановено при разследването лице, държал и пласирал на 34-годишен каварненец хероин. В частен дом в село Плачи дол, ползван от Ради са намерени около 50 грама хероин.



Илиян пък взел от Ради 4 найлонови пликчета със същия наркотик, отново с цел разпространение.


Съдът разгледа и уважи внесените от Окръжната прокуратура искания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. От представените от досъдебното производство доказателства съдът прави извод, че Ради системно се е занимавал с разпространение на наркотици. Фактът, че е извършил престъплението при опасен рецидив, според НПК определя опасността лицето да се укрие или да извърши друго деяние. Той е осъждан няколко пъти и има изключително лоши характеристични данни.


От събраните за Илиян доказателства съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. 32-годишният не е осъждан, но съдът отчита като негативен факт от характеристиката му, че е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Налице са и данни, че той системно се е занимавал с разпространение на наркотици. Това е престъпление с много висока степен на обществена опасност, затова и нему е наложена същата мярка.

 

Определенията на Окръжен съд – Добрич могат да се обжалват и протестират пред Апелативен съд – Варна.