Добрич с потенциал за съвместни проекти с Австрия

Заместник - ръководителят на австрийската мисия у нас Волфганг Кучера се срещна този следобед с кмета Детелина Николова

Добрич с потенциал за съвместни проекти с Австрия
Както ви съобщихме, той е в Добрич по повод Австрийските музикални седмици, в които градът ни беше включен и тази вечер на сцената на Огледална зала „Нели Божкова” се представя квартет „Фагот Ит” с класически и съвременни произведения.Кучера съобщи, че Добрич е деветият град в България, включен в проявата.

В опознавателната си среща кметът и австрийският дипломат са начертали общи интереси в сферата на туризма, обучението на кадри за този бранш и обмяната на опит в сектора, както и в селското стопанство.
 
На пресконференция след срещата стана ясно, че австрийската страна вижда инвестиционен потенциал в Добрич и региона за съвместни проекти по Дунавската стратегия. „Крайдунавското пространство, както и района на Черно море са от изключително значение”, заяви гостът. В знак на сериозните намерения на австрийците за съвместни проекти по Дунавската стратегия, Кучера съобщи, че посланикът на страната му ще бъде скоро в Добрич, а най-вероятно и аташето по селскостопански въпроси. Той изрази радостта си от факта, че в Добрич има немска гимназия.

След концерта тази вечер, Волфганг Кучера ще се срещне с около 60 културни дейци и представители на бизнеса в Добрич.