Марин Нешков: Преместването на сектор "Туризъм" в Пловдив е безумно

Преместването на сектор „Туризъм” точно в Пловдив няма логика. С тези думи председателят на Варненска туристическа камара Марин Нешков коментира пред БНР обявеното от министър-председателя намерение седем агенции да излязат от София и да бъдат настанени в други части на България.

Марин Нешков: Преместването на сектор "Туризъм" в Пловдив е безумно
Според него това решение е безумно и няма никаква логика. Над 70% от българския туризъм е по Черноморието, а в Пловдив са съсредоточени едва 2%, поради което подобно решение буди недоумение, каза той.
 
„Браншът наистина е изненадан”, категоричен бе председателят на Варненска туристическа камара. По думите му много по-логично е секторът да бъде базиран по Черноморието. Ако правителството бе взело решение да премести ведомството в Бургас, никой от бранша нямаше да каже нещо.
 
„Дълго време ще коментираме това решение, но заради празниците все още не можем да се консолидираме”, категоричен бе Нешков. Културният туризъм в България заема едва 5-6% от общия дял, поради което решението сектор „Туризъм” да се премести в Пловдив, е нелогично, подчерта Мaрин Нешков.