За какво се използва шампоанът за оцветяване?

За какво се използва шампоанът за оцветяване?

Дамите се отнасят със специално внимание към своята коса и полагат редица грижи, за да бъде тя лъскава, здрава и мека. Наред със задължителните измиващи продукти, маски и балсами в козметичните магазини, може да откриете и модерен оцветяващ шампоан. Той ще ви помогне да постигате всеки път различна визия и да бъдете максимално оригинални и интересни. Новият цвят на косата може да се постигне лесно в домашни условия, без да посещавате фризьор. Боята съдържа различни химични съединения и е доста агресивна, докато оцветителят за коса е с по-краткосрочен ефект, но е щадящ за структурата на косъма. Продуктът е универсален и може да се използва и от мъжете.



Какви са характеристиките на оцветяващия шампоан?


В днешно време технологиите напреднаха много и производителите разработиха подходящи оцветители, които са безвредни и в същото време покриват идеално косъма. Всеки, който иска да се види с различен цвят коса, било то червен, черен, патладжан, сребрист или друг, може да го направи с подходящия продукт, севетват от  онлайн магазин Лили Дрогерие. Има няколко важни неща, които трябва да знаете за оцветяващия шампоан:

     оцветителят не съдържа амоняк и окислител – това го прави безопасен за косата. В състава на някои видове влизат множество билки и подхранващи масла, които придават мекота и здравина;

     може да го използвате на чиста коса – при боята за коса е упоменато, че оцветяването трябва да бъде извършено на мръсна коса. Боядисващият шампоан може да се използва и върху чиста без проблем;

     пигментите не влизат дълбоко в структурата на косъма – покрива се само външният слой. Това е и причината козметиката да е толерантна, но с краткотраен ефект.

С подобен вид продукти ще промените нюанса на естествения цвят на косата си за известен период и ще се видите различни и уникални.

Как да използваме оцветяващия шампоан?


Както показва и самото му име, той се използва по същия начин, както класическият продукт за измиване. Не са ви нужни никакви специални умения, за да се боядисате в домашни условия. Най-добър резултат ще постигнете, ако стриктно следвате инструкциите на опаковката, предложени от производителя.

Когато го нанасяте, трябва да се съобразите с дължината и гъстотата на косата си. Вземете необходимото количество и бъдете прецизни, за да не пропуснете някое място. Не пестете от количеството и ще се получи красив и равномерен нюанс. Онлайн може да поръчате различни цветове и да експериментирате на воля.