Какво да търсите, когато избирате шкаф за баня?

Банята е една от най-приятните и уютни зони в жилището, благодарение на съвременното обзавеждане.

Какво да търсите, когато избирате шкаф за баня?

Мебелите, които инсталирате се превръщат в неразделна част от интериора на това помещение. Ако търсите ново и модерно обзавеждане, лесно ще намерите подходящи шкафове за баня онлайн, които са качествено изработени и предлагат редица удобства. 



При подобна покупка е важно да се съобразите с размера на банята. Мебелите, които ще инсталирате, трябва да са добре разпределени в пространството и да са достатъчно функционални. Модерното обзавеждане притежава редица нововъведения, чиято цел е да направят ежедневието ви по-комфортно.

Кои модели шкафове за баня са най-предпочитани?


Мебелите, които ще изберете трябва да се отличават с красив и естетичен външен вид. Тяхната основна цел е да съхраняват тоалетните ви принадлежности и други вещи, до които трябва да имате бърз и лесен достъп. Ако се затруднявате с избора, от онлайн магазин Gaudi DS ви съветват да изберете готов комплект, защото включва разнообразни по размер и функции шкафове за баня. Непременно разгледайте следните модели:


  • долен модул – вариантите са много разнообразни и може да поръчате такъв с чекмеджета или с вратички. Актуалните дизайни са изчистени и стилни с включен механизъм за плавно отваряне и затваряне;

  • горен – най-практични са моделите с огледални врати. В момента може да поръчате и луксозни с LED осветление. В тази мебел обикновено държите козметиката си и е нужно да има поне няколко рафта;

  • колонен – артикул, който ще балансира визуално обстановката и ще ви предостави необходимото място за подредба на хавлии, препарати и други вещи. Изберете малък или голям модел в зависимост от размера на санитарната зона.


Съобразете се с архитектурните особености на помещението и разпределете мебелите по правилен начин, за да ги използвате лесно и удобно.

От какви материали се изработва обзавеждането?


За да бъдат устойчиви мебелите, трябва да са направени от качествени материали. Артикулите не бива да се деформират от влагата в мокрото помещение. В момента качествени и дълготрайни материали, подходящи за изработка на мебели за мокрото помещение са MDF, естествената дървесина и пластмасата. 

 

Моделите от естествена дървесина са изключително елегантни, дизайнерски изпълнени и много устойчиви на условията в тази зона. Тяхната цена е по-висока, но ако държите на най-доброто качество, трябва да ги изберете. Шкафовете направени от PVC са евтини. Това не пречи да имат перфектни характеристики и да са устойчиви на влагата. Преценете, кои модели са по-подходящи за вашия бюджет и не забравяйте, че всички шкафове в мокрото помещение трябва да са от една серия, за да бъде всичко красиво и стилно.