Времето утре

След преминалия студен атмосферен фронт още през нощта облачността в западната половина от страната ще намалее. В източните райони ще остане значителна и все още на места до полунощ ще превали и прегърми

Времето утре
Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Орлин Лазаров. Утре в предобедните часове в западната част от страната ще бъде предимно слънчево, по-късно през деня с развитие на купеста облачност, но без валежи. В останалата част от страната ще бъде с променлива облачност, по-значителна над Източна България, където през деня ще има и краткотрайни превалявания. Вятърът през деня в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен от запад, отслабвайки привечер. Максималните температури в повечето места ще са между 20 и 25°, в крайните североизточни райони до 16°-19°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще стане близко до средномесечната стойност.

Над планините в западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Над Източна Стара планина, Източните Родопи и Странджа ще бъде с променлива облачност, често значителна, на места ще има и краткотрайни превалявания. В планините ще застудее, на 1200 м.н.в дневната температура ще е около 10°, на 2000 м около 4°. По високите части ще духа умерен и силен северозападен вятър.

По Черноморието ще се задържи със значителна облачност, ще има и краткотрайни превалявания. Ще се задържи ветровито. Дневните температури ще са от 16°-18° по северното крайбрежие до 20°-22° по южното.