Храбра продавачка опита да спре сериен крадец на магазини в Добрич

Четвърти магазин в Добрич бе обран по идентична схема. При нея крадецът иска стока, която е далеч от касата и докато продавачката я взима, той прибира парите.

Храбра продавачка опита да спре сериен крадец на магазини в Добрич

В събота, около 15.30 часа, мургавият крадец влязъл в денонощния магазин по ул. “Отец Паисий” в град Добрич. Започнал да поръчва различни стоки, докато нацели такава, която е по-далеч от продавачката. Когато тя отишла за поискания от него сок, крадецът решил, че е настъпил моментът да бръкне в касата. Младата жена, въпреки крехката си физика, показала решително, че не изпитва страх от нападателя и е готова да брани с всички средства собствеността на магазина. Жената, която е и собственик на нонстопа, реагирала светкавично, веднага се върнала до касата и ударила престъпника с кутията натурален сок. Крадецът все пак успял да издърпа ръката си от касата с 80 лева в нея и полян обилно със сок избягъл. 


 

Описанието на крадеца е висок мъж, от ромски произход, около 40-годишен, едър, с къдрава коса. 

 

На следващия ден, вчера, малко след 10 часа, неизвестен мъж е влязъл в магазин за хранителни стоки по ул. “Независимост” в град Добрич, близо до кино "Добрич" и след посочване на определени стоки и отвличане вниманието на продавачката, от незаключено чекмедже на щанда е извършил кражба на портмоне със сумата около 150 лева и 7 купона за хляб на стойност 7 лева.

 

И по двата случая е образувано досъдебно производство.

 

Припомняме, че първо в сутрешните часове на Великден бе обран денонощния магазин на ул. "Сан Стефано" в Добрич. Тогава при отиването на продавачката до щанда за прахове, крадецът прибра 880 лева оборотни пари. В петък пък около 09.30 часа неизвестен мъж поискал прах за пране в магазин за хранителни стоки по ул. “Вардар”. При отиване на продавачката до щанда, той е откраднал 128 лева оборотни пари и е побягнал в неизвестна посока.