Библиотеката отбелязва Деня на книгата с множество прояви

Библиотеката отбелязва Деня на книгата с множество прояви
На 23 април - Световен ден на книгата и авторското право за пореден път библиотеката организира традиционен маратон на четенето, в който ще се включат с четене на текстове от любими произведения деца от детските градини, ученици, представители на местната власт , писателски сдружения, партньори, културни институти, читатели на библиотеката, граждани

Днес библиотеката стартира дарителска кампания под наслов „Аз съм ДАРИТЕЛ НА КНИГА”.

Кметът Детелина Николова ще се включи в маратона в 13.00 ч. с четене на любим текст - едно от есетата на Петър Увалиев, посветено на нашия край. Тя ще се включи и в дарителската кампания, като предостави книги от домашната си библиотека.

 

Празникът на книгата и четенето ще обогатят драматизации по популярни детски приказки, подготвени от деца на ЦДГ №9 и ученици от ОУ „Хр. Смирненски”.  Две изложби съпътстват празничния ден -изложба на библиотечни документи За книгите и четенето, за авторите, авторското право и библиотеките, която е експонирана в централното фоайе на библиотеката и изложба на детски рисунки Моята Мона Лиза на ученици от ЧПГ „Леонардо да Винчи”, по повод 5 години от създаването на гимназията и 560 г. от рождението на Леонардо да Винчи, която ще се открие в 16.00 ч.

 

Библиотеката кани всички приятели на книгата да се присъединят към нас и нека заедно споделим приятното чувство от четенето!


литературни утра, четене на приказки, мултимедийни презентации, представяния на различни издания на книги, срещи-разговори с автори,  уроци по извънкласно четене, изложби на детски рисунки, боядисване на великденски яйца,прожекции на филми, уроци по краезнание, информационен ден на тема: „Ереван - Световна столица на книгата”, дискусия на тема „Книгите създават мостове” по повод Европейската година на солидарността между поколенията - на ученици от Европейски клуб „EUREKA“ при ФСГ „Васил Левски” с пенсионирани учители и възрастни интелектуалци и др.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+