Арест за убиеца с чук от Ведрина

Пенсионерът, който помля с чук брат си и жена му, е задържан под стража. При семейния скандал във Ведрина старицата почина.

Арест за убиеца с чук от Ведрина

Окръжен съд – Добрич задържа под стража 67-годишния Ради Хр. Анг., живеещ във Варна. На 13 април той е привлечен от Окръжна прокуратура – Добрич като обвиняем за умишлено убийство на 67-годишна жена в с. Ведрина.


 

Вчера Окръжна прокуратура – Добрич е внесла искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Ради Анг. Окръжен съд – Добрич след като се запозна с доказателствата по делото и прецени доводите на страните, намери предложението за основателно. 67-годишният е привлечен като евентуален извършител на тежко умишлено престъпление, за което е предвидена санкция лишаване от свобода от 10 до 20 години. По делото са налице достатъчно доказателства, които да обосноват извода, че той е извършител. Съдът приема, че съществува и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Делото за вземане на мярка за неотклонение на Ради е разгледано в МБАЛ – Добрич, където той е настанен за лечение.

 

Определението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок.

 

Ради Анг. е роден в с. Ведрина, има полувисше образование, семеен е, пенсионер, не е осъждан.

 

Припомняме, че на 12 април, около 11.50 часа е възникна битов скандал между братята Ради на 67 години и П.А. на 73 години, в присъствието на съпругата на по-възрастния - П.Ж. на 67 години. Скандалът е прераснал в побой, при което Ради, използвайки чук е нанесъл удари на брат си и съпругата му, като П.Ж. е починала на място.