Борусия спечели сблъсъка на титаните

Роберт Левандовски вкара единственото попадение в драматичния сблъсък, Робен пропусна дузпа за баварците в края.

Борусия спечели сблъсъка на титаните
Борусия (Дортмунд) спечели с минималното 1:0 домакинството си на Байерн (Мюнхен) и почти си гарантира шампионската титла в Бундеслигата за втора поредна година. Очакваният с огромен интерес сблъсък от 30-ия кръг се игра пред малко повече от 80 000 души на "Сигнал Идуна Парк".

Автор на единственото попадение в зрелищния мач стана Роберт Левандовски. В 77-ата минута след корнер пред вратата на Мануел Нойер, Перишич опита изстрел, Робен беше покрил засадата, а полският национал леко отклони топката, колкото да заблуди стража и да я прати неспасяемо в мрежата му - 1:0.

Малко преди края пък Ариен Робен пропусна дузпа за Байерн и баварците вече изостават с 6 точки от "жълто-черните", като до края на първенството в Германия остават 4 кръга.

Нарушението за 11-метровия наказателен удар беше на вратаря на домакините Вайденфелер срещу самия холандец, който обаче стреля слабо от бялата точка и позволи на стража да се превърне в герой за своите. До края пред избраниците на Юп Хайнкес се откриха още възможности за изравняване на резултата, но първо Ивица Олич удари греда, а след това отново Робен се превърна в грешник, след като от няколко метра нанесе удар с глава, но над напречната греда.

Левандовски пък беше на път да вкара и втори гол, но изстрелът му в добавеното време срещна напречната греда.

За тима на Юрген Клоп това беше 24-и мач без допуснато поражение. Борусия (Дортмунд) победи Байерн и в първия сблъсък този сезон. Тогава попадението отбеляза Марио Гьотце, който сега отсъства поради контузия. С този успех "жълто-черните" вече имат 4 поредни победи срещу рекордьора по титли на Германия.