Бъдете внимателни при пренасянето на Великденския огън

С цел осигуряване пожарната безопасност на православните храмове по време на Великденските празници в Добричка област, служители от Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” извършиха тематични проверки. Обърнато е особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряване на условията за успешна евакуация, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, наличието на работещи пожарогасители и др.

Бъдете внимателни при пренасянето на Великденския огън

Извършени са инструктажи на длъжностните лица в храмовете, като при тях акцентът е върху противопожарния режим, обучението на персонала за работа с подръчните противопожарни уреди, опасността при паленето и пренасянето на горящите свещи и гасенето на догарящите, както и изключването на електрическото напрежение след тържествените церемонии. 


 

Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич призовава за внимателно боравене със свещите при посещение в църковните храмове. „Всяка запалена свещ, е потенциална опасност, особено за хората с по-дълги и обемни коси, които само за миг могат да пламнат.”, предупреждават огнеборците.

 

Запалените свещи, които множеството граждани пренасят след църковните церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари : оставени без надзор върху горими предмети и при пренасянето им в автомобилите. Не допускайте децата да си играят със свещите, а боравенето с тях да става само с родителски контрол.

 

При инцидент незабавно потърсете помощта на огнеборците, като сигнализирате по най-бързия начин на тел. 160 или 112!