През лятото откриват паметника на Георги Минчев в Каварна

Той ще бъде вторият в Алеята на рока. Паметникът на основоположника на българския рок ще бъде до този на световната легенда Рони Джеймс Дио.

През лятото откриват паметника на Георги Минчев в Каварна

На днешната дата през 1943 година е роден Георги Минчев, който ни напусна през 2001 година.

 

Събрани са достатъчно средства за първия етап от проекта, гипсовата отливка на паметника ще бъде готова до 25 април, съобщи за Добрич Онлайн кметът на Каварна Цонко Цонев.

 

"Кметъла" очаква монумента на Георги Минчев да бъде готов до юли и да бъда открит още през лятото. Най-верояно събитието ще бъде съпътствано и от концерт в Каварна.

 

За реализацията на проекта продължава набирането на средства. Паметникът ще бъде създаден единствено с даренията на рокаджиите в България.

 

Кампанията включва и дарителска SMS линия. Инициативата може да се подкрепи с изпращането на SMS с текст DMS ROCK на номер 17 777 за абонатите на трите мобилни оператора на територията на страната, като цената на едно съобщение е 1.20 лева с ДДС.

 

Паметникът на Георги Минчев ще застане редом до първия в Алеята на рока в Каварна - на Рони Джеймс Дио.  Красимир Кръстев - Ломски е склупторът и на двата монумента.

 

Георги Минчев завинаги ще остане в историята на българската музика с песни като "Сам на бара", "Бяла тишина", "Какви времена", "Сребърни ята" и много други.