Изнудвачи плашат с осакатяване и палежи, гонят жертвата си из Кранево

Затвор, отложен с изпитателен срок и парични санкции, отнесоха трима, които изнудвали младеж със заплахи, че ще се го осакатят и ще запалят апартамента на родителите му.

Изнудвачи плашат с осакатяване и палежи, гонят жертвата си из Кранево

Трима изнудвачи бяха осъдени от Варненския районен съд.


 

32-годишният К. Вълков и 27-годишният И. Ликов получиха наказания от по 3 години лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок и по 3000 лева глоба. На 45-годишната М. Ковачка пък съдът наложи 2-годишна условна присъда, с изпитателен срок от 5 години, както и глоба от 3000 лева.

 

Те бяха признати за виновни по обвинения, че на 2 август 2009 г. във Варна и в село Кранево, в съучастие се помъчили да принудят 22-годишен тогава младеж да поеме имуществено задължение, като подпише противно на волята си запис на заповед за 10 000 лева.

 

Това станало под заплаха, че ще го осакатят и ще запалят апартамента на родителите му, като деянието освен това било придружено с отнемане на имущество от пострадалия - златен ланец и пари, на обща стойност 954 лв.

 

Тримата бяха осъдени да заплатят солидарно на пострадалия 2000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди, както и сумата от 954 лв.