Телефонните измамници вече прибират и злато от стариците

Две старици - от Балчик и Каварна, вчера са били измамени. И в двата случая възрастни жени са дали не само пари, но и злато.

Телефонните измамници вече прибират и злато от стариците

Неизвестен вчера е позвънил на домашния телефон на 74-годишна жена от Балчик. Представил се за лекар и съобщил, че дъщеря й си е счупила крака, поради което се налага спешна операция, която струва 8300 лева. Измамникът попитал за адреса и обяснил, че ще дойде санитар да вземе исканите пари.  По-късно възрастната жена е предала сумата от 1000 лева, златен синджир и златна халка на непознат мъж. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

 

Същия ден идентична телефонна измама е извършена и в Каварна. 70-годишна жена от град Каварна е предала 300 лева и 10 грама злато на непознато лице. По случая е образувано досъдебно производство.

 

От ОД на МВР - Добрич отново апелират към гражданите да не се доверяват на непознати хора и да не им предоставят пари преди да са се свързали със своите близки. При такива обаждания да се обръщат към органите на МВР за съдействие.

 

Добрич Онлайн припомня, че ден по-рано, в понеделник, две доверчиви старици от тошевски села също бяха измамени. Едната предала над 4 бона и половина, другата се раздели с 9 стотачки. В първия случай измамникът проявил въображение и творчество, залагайки на нови моменти в сценария - представил се за посланика на България в Испания и съобщил на възрастната жена, че дъщеря й е блъснала дете на пешеходна пътека в Испания, което в последствие е починало.