Преглед на печата

Новата партия на капка и предизвестената смърт на Наглия са обединяващи теми за печата днес

Преглед на печата
„ДУМА"
Сергей Станишев: ГЕРБ отсега готвят фалшификация на вота
Необходим е граждански фронт срещу начина, по който се правят изборите, категоричен бе лидерът на БСП
Национал-демократична партия учредяват Капка Георгиева и Димитър Стоянов.
Стоянов е председател на Инициативния комитет на политическата сила, а Учредителното събрание на партията ще е на 2 юни.

В. „РЕПУБЛИКА"
ЧЕРВЕН САБОТАЖ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В БРЮКСЕЛ
Евродепутатът Ивайло Калфин спретна
Ексвъншният ни министър обвини правителството на ГЕРБ, че не усвоило пари, които не ни се полагат
УНСС ПРАВИ НОВА ЧАЛГАРНИЦА
Клубът е обявен като място за „удовлетворяване на социални контакти в извънучебно време"
Ще обсъждат възможност да бъде отменен търга

„ТРУД"
Доган: Моралът в политиката е вреден!
В лекция пред начинаещи политици
„Моралът в политиката е вреден за държавата. За способностите на един политик трябва да се съди по това, което прави за хората и държавата си, което няма нищо общо с моралните качества.
Бивши министри: Има живот и след Борисов
„Като ми отмилее някой... Ето, на Сашо Цветков (б. а. -бивш министър на транспорта) пратих Дянков да му поиска оставката. На Трайков пратих Цветанов. Като вицепремиери." Така премиерът Бойко Борисов в типичния си простонароден стил обясни последните промени в кабинета.

„24 ЧАСА"
Полицаи рекетирал Пурата Мартин Чои
Понеделник, 26 март 2012 г. Цена 0,90 лв. Година XXI, брой 84 (7382)
Действал като банда - искал да му пускат парите от мостове
Убиха един от Наглите
Кирил Кирилов - Шкафа издъхнал в адски мъки от кръвозагуба
Екзекуцията стана само ден след като прокуратурата му поиска 18 г. решетки
Кирил Кирилов- Шкафа, един от групата за отвличания Наглите, бе прострелян в събота вечерта.

"ПРЕСА"
Пренареждане в енергетиката
Рокадите започнаха om борда на БЕХ, продължават в големите фирми
Започна тотално разместване на шефове в енергетиката. Досегашният шеф на НЕК Михаил Андонов, член на ГЕРБ, оглави Българския енергиен холдинг (БЕХ).
Мегакомпанията с капитал над 2,1 млрд. лв. обединява почти цялата държавна енергетика - НЕК, АЕЦ „Козлодуй", „Булгаргаз", "Булгартрансгаз", „Булгартел", „Мини Марица-изток", ТЕЦ „Марица-изток 2" и „Южна връзка".

„МОНИТОР"
Бум на високо кръвно след смяната на времето
Учени искат забрана за местенето на стрелките на часовника
Компенсираме недоспиването с редовен секс и никакъв алкохол
Епидемия от хипертония пламна през последното денонощие, след като стрелките на часовника бяха преместени с цял час напред. Над 80 повиквания бяха регистрирани по телефона от пациенти с внезапно вдигнато кръвно, губене на равновесие и дори инсулти, сочат данните от медицинските журнали на Центъра за спешна помощ София-град през уикенда.

„СЕГА"
Чиновниците получиха нова възможност да не работят
Въведеното гъвкаво работно време в някои администрации не включва задължително присъствие на работното място
Въведеното по предложение на финансовия министър Симеон Дянков гъвкаво работно време в администрацията може да доведе до допълнително влошаване на обслужването на гражданите. В някои администрации, начело с Министерския съвет, няма изискване за задължително присъствие на работното място и служителите са получили правото сами да определят кога точно да започват работа без намеса на работодателя. Едни министерства са счели за нужно да въведат твърдо работно време на структурите, пряко обслужващи граждани, други - не. Едни ще обядват дълго, други са забравили за обяда.

„КЛАСА"
Скъпият петрол тласка световната икономика към нова рецесия
Разходите на водещите страни за внос на черно злато ще скочат до рекордните 1,5 трлн. долара, най-уязвим е ЕС
Високите цени на петрола могат да потопят световната икономика в нова рецесия. За това предупреди Международната агенция за енергетика (МАЕ).
Над 80% от подлезите в София са без охрана
От 71 подземни съоръжения в столицата едва 12 се пазят
Наша колежка беше нападната и ограбена в подлеза на бул. "България" при Мотопистата, който е неохраняем. Кражбата беше извършена в 10 часа сутринта в работен ден. Това ни накара отново да се захванем с темата за безопасността в подлезите в София, които въпреки всичко изговорено и обещано през годините не станаха по-малко опасни.

„ЗЕМЯ"
Фирма дава 50 000 лева заплата
Българска фирма предлага 50 000 лева заплата по време на криза, като чрез специално заснет клип търси най-подходящия специалист, съобщиха от фирмата. Умопомрачителното възнаграждение за българските стандарти очаква човека, който затвърди чрез серия от интересни и провокиращи задачи своята упоритост, находчивост, амбиция и интелект.
Румъния праща спора с България в Хага
Спорът с България за определяне на морската граница може да се реши бързо от Международния съд в Хага, заяви високопостванен служител от МВнР в Букурещ. Друг вариант според Богдан Ауреску е да се сезира Международният трибунал по морско праbo в Хамбург Порано Букурещ обяви, че България и Румъния спорят за район от 300 кв. км в Черно море
 
„НОВИНАР"
Разстреляха обвиняем от бандата на "Наглите"пред дома му
Ако не беше на свобода, нямаше да го убият, смята жертва на Кирил Кирилов-Шкафа
Малко преди полунощ в събота бе убит Кирил Кирилов-Шкафа, един от участниците в бандата за отвличания "Наглите", съобщиха от МВР. Той е бил застрелян пред блок 353 в "Младост 3", докато се прибирал с жената, с която живее. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места. Кирилов се опитал да избяга, но след като е бил ранен в крака, бил настигнат и доубит пред входа на блока, в който живеел.
Капка Сидерова и Димитър Стоянов стават националдемократи
Национална - демократична партия, така ще се казва новата политическа формация на отцепниците от "Атака". За създаването й стана ясно официално в края на миналата седмица. В нея влизат Капка Сидерова и евродепутатът Димитър Стоянов, който се очаква да я оглави.

„ТЕЛЕГРАФ"
Наглия знаел, че ще го убият
Похитителят от бандата за отвличания Наглите Кирил Кирилов - Шкафа, който бе разстрелян пред блока си в събота вечерта, е знаел, че ще бъде убит. Броени минути преди похищението той споделил пред приятеля си - наркоиграча Иван Кубинеца, че го следят и се страхува за живота си. Това научи „Телеграф" от източници от разследването.
Дъщерята на Кочовска в партията на Капка
Сидерова към Волен; Пази си здравето
Дъщерята на Вера Кочовска -Десислава, влиза в партията на Капка Сидерова. Вчера доскорошната половинка на лидера на „Атака" заедно със сина си - евродепутата Димитър Стоянов, и петима от независимите парламентаристи насрочиха за 2 юни учредяването на новата Националдемократична партия.

„СТАНДАРТ"
Бойко звъни на Путин
Казва му решението ни за "Белене"
Бойко звъни днес на Путин, за да му разкаже какви са плановете на България за АЕЦ "Белене".
Точно в 10,30 ч българският премиер ще се свърже по телефона с колегата си в Кремъл. "Ще му кажа това, което сме взели като решение за АЕЦ "Белене", за да не научава от медиите.
Авджии надуват дрегер преди лов
Авджиите да надуват дрегер преди лов. Така ще се намали рискът от нещастни случаи при гонките, които зачестиха. Предложението е на шефа на ловно-рибарско дружество "Елен" в Кюстендил Венко Калинчев. Сега е традиция по време на излет дружинките да носят шишета с ракия.

„НОВИНАР"
Разстреляха обвиняем от бандата на "Наглите"пред дома му
Ако не беше на свобода, нямаше да го убият, смята жертва на Кирил Кирилов-Шкафа
Малко преди полунощ в събота бе убит Кирил Кирилов-Шкафа, един от участниците в бандата за отвличания "Наглите", съобщиха от МВР. Той е бил застрелян пред блок 353 в "Младост 3", докато се прибирал с жената, с която живее. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места. Кирилов се опитал да избяга, но след като е бил ранен в крака, бил настигнат и доубит пред входа на блока, в който живеел.