Арест за бандата грабители

Окръжен съд – Добрич взе първоначална мярка за неотклонение задържане под стража на петима младежи, привлечени като обвиняеми за кражба, грабеж и опит за грабеж, извършени в различно съучастие. Бандата бе заловена при опит за грабеж на бензиностанция в Добрич. Младежите са разследвани и за среднощните грабежи на златарско ателие по бул.”25-ти септември” и денонощен хранителен магазин по ул.”Сан Стефано” в град Добрич.

Арест за бандата грабители

20-годиният Ивелин Андр. М. и 21-годишните Велимир Б. П. и Денислав В. Т. са привлечени да отговарят и за трите деяния.

21-годишният Радостин Анг. Ив. е привлечен да отговаря с тях за опита за грабеж от бензиностанция по бул. Русия в Добрич, извършен на 14 март, около 3.30 часа.

22-годишният Стефан Б. Б. е обвинен, че в съучастие с първите трима е участвал в грабежа от магазин за хранителни стоки по ул. Сан Стефано, през Езикова гимназия "Гео Милев", извършен около 4 часа на 26 февруари, неделя сутрин.



След като разгледа направеното от Окръжна прокуратура – Добрич искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо петимата младежи, събраните в доказателства в досъдебното производство и аргументите на защитниците им, Окръжен съд – Добрич прие, че за всеки от младежите е налице обосновано предположение, че е извършител на деянията, за които е привлечен да отговаря.

 

Велимир е бил осъден на 14.02.2010 г. за квалифицирана кражба. Останалите обвиняеми са с чисто съдебно минало и срещу тях не се водят други досъдебни производства.

 

Съдът прие, че обясненията, дадени от всеки от младежите пред съдия, представляват признание за извършеното от всеки от тях. С тези аргументи Окръжен съд – Добрич, намери, че е налице реална опасност Ивелин, Велимир, Денислав, Радостин и Стефан да се укрият, за да избегнат наказателното преследване. Този извод на съда се подкрепя и от факта, че на петимата не е наложена мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане на пределите на Република България”. Окръжен съд – Добрич прие, че са налице предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо петимата.


Те могат да обжалват определението на съда в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Само Стефан заяви пред съда, че желае да обжалва мярката за неотклонение и да се яви пред въззивния съд.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич уточнява, че всеки от младежите заяви съжаление за стореното и помоли за по-лека мярка за неотклонение.

Петимата са със средно образование, безработни. Само Велимир е осъждан. Денислав е семеен.