Потвърдиха ареста на ограбил магазин в Добрич с джобно ножче

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 24-годишния Янчо Г. П. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража.

Потвърдиха ареста на ограбил магазин в Добрич с джобно ножче

Той е обвиняем, за това че на 2 март, около 21.20 часа, от магазин за хранителни стоки, намиращ се по ул. “Боряна” в Добрич, е отнел 200 лв. и ваучери за мобилни телефони, заплашвайки със сгъваема ножка 35-годишната продавачка.


 

Районен съд – Добрич му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивния съд и моли, да му бъде определена по-лека мярка.

 

Окръжен съд – Добрич установи, че напълно споделя изводите, с които Районен съд – Добрич е наложил най-тежката мярка за неотклонение на Янчо. Той е привлечен да отговаря за тежко престъпление. От представените доказателства и самопризнанието му, може да се направи обосновано предположение, че е извършител на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е извършено в изпитателния срок по друга присъда.

 

Това мотивира Окръжен съд – Добрич да приеме, че предходното му осъждане не е изиграло необходимата превъзпитателна роля и не е мотивирало Янчо да не извършва повече престъпления. Съдебният състав взе предвид, че настоящото му деяние е грабеж и събраните за него лоши характеристични данни. С тези аргументи съдът намери, че съществува реална опасност 24-годишният да извърши друго престъпление и потвърди наложената му мярка за неотклонение задържане под стража.

 

Определението на Окръжен съд – Добрич не подлежи на обжалване и протест.

 

Янчо не е семеен, не работи, осъждан е.